Yoga

Til vanlig holdes det yin yogatimer hver torsdag på helseorkesteret. Vi har tatt en pause, og starter opp igjen når det lar seg gjøre mht Covid-19 restriksjoner.

Hva er yin yoga og hvorfor er det viktig?

Yin yoga er en rolig yogaform som hjelper med å roe ned nervesystemet i en ellers så stresset «yang» hverdag. Denne yogaformen kan beskrives som en motpol til alt vi hele tiden skal rekke, fikse, oppnå og prestere (yang energi).
I yin yoga tar vi en skikkelig pause fra alt det, og vi søker innover.

Mens vanlig yoga fokuserer på musklene, settes det i yin yoga fokus på bindevev, leddbånd, ledd og skjelett. Hver stilling holdes over lengre tid, 3-5 min. Det hjelper deg med å strekke og forlenge de innerste vevene som sjelden brukes. Yin yoga er en stille og meditativ praksis, og handler mye om å gi slipp på kontroll, og hengi seg til det ukjente.

Utøvelsen av yin yoga er basert på gamle kinesiske filosofier og taoistiske prinsipper som mener det er baner av Qi (energi) som går gjennom kroppene våre. Ved å strekke og fordype oss i stillinger, åpner vi blokkeringer og gjenoppretter den sunne strømmen av Qi i kroppen, og lar energien få flyte fritt. Yin yoga kan dermed gi økt vitalitet, mindre stress i hverdagen, og mer bevegelighet i kroppen.

Denne innføringen i yin yoga gir deg kunnskap om de grunnleggende prinsippene, slik at du kan praktisere hjemme også, på en trygg måte.

Du trenger ikke å ha gjort yoga før, eller være «myk». Dette er for alle kropper og vi tilpasser stillingene så du får en god opplevelse.

Vil du prøve yin yoga?

Ønsker du å bli med på yin yoga timer, eller kanskje en privat time hadde vært noe for deg? Meld gjerne interesse allerede nå, så vi kan få en liten oversikt. Det kan også bli aktuelt å sette opp kurs/workshop. Ta kontakt med Ida Svalstuen 

“We don’t use our body to get into the pose, we use the pose to get into our body”

Bernie Clark