Dorette Wold

Massasje, fotsoneterapi, reiki, aromaterapi


Tlf:
480 66 787

E-post:
dorette.wold@immix.no

Litt om meg

Jeg er en kvalifisert klinisk massasjeterapeut med en stor interesse i generell helse / velvære og alternative helseterapier. Jeg har studert anatomi, fysiologi og sykdomslære for komplementære terapier (ITEC- sertifikat), og har sertifiseringer i en rekke spesialiserte områder innen massasje. Dette for å kunne gi best mulig behandling til klientene mine.

Mine sertifiseringer inkluderer:

 • kvalifisert soneterapeut
 • kvalifisert i aromaterapi massasje
 • avansert terapeutisk massasje
 • kreftstøttemassasje
 • lymfedrenasjemassasje
 • stol massasje

Jeg er også en kvalifisert Reiki Master og praktiserer også Reiki teknikk på dyr (hunder, katter og hester). Etter å ha endret karriere fra bedriftsledelse og administrasjon de siste 30 årene til å arbeide innenfor den alternative helsesektoren ser jeg det som et stort privilegium å kunne tilby massasje til klienter og derved kunne gjøre en forskjell for hvordan folk føler seg og oppmuntre til at kroppen heler seg selv.
Jeg er veldig glad for å være en del av det profesjonelle Helseorkesteret og jeg er stolt av å jobbe i dette dedikerte teamet.

Noen fordeler med massasje

 • Øker blodsirkulasjonen
 •  Bidrar til avslapning
 •  Øker immunforsvaret
 • Lindrer muskelsmerter
 • Forbedrer søvnen
 •  Kan hjelpe og forbedre fleksibiliteten
 • Lindrer angst og stress

Forslag om antall avtaler for alle typer behandlinger:

 • Generell helse og velvære – En eller to ganger per måned
 • Problemområder – en serie behandlinger:  Først 1 gang per uke i 4 uker, deretter 2 ganger i måneden i 2 måneder,  deretter 1 gang i måneden for vedlikehold.

Behandling av persondata

Mine klienter kan være sikre på at all informasjon som formidles til meg behandles strengt fortrolig, og at alle data oppbevares i sikre elektroniske arkiv eller manuelt låste brannsikre skap og bare er tilgjengelig for meg selv.

Hva kan du forvente

Noen behandlinger innebærer bruk av olje på huden, noe som krever at klienten fjerner alle klær med unntak av undertøy (damer fjerner også bh hvis rygg og skuldre skal behandles). Menn bes om ikke å bruke løse boksere, men i stedet bruker tettsittende truser for å gi tilgang til toppen av lårmusklene. Du blir tildekket av myke håndklær til enhver tid, og bare området som blir arbeidet med blir eksponert. Sømmelighet og komfort tilstrebes til enhver tid.

Behandlinger jeg tilbyr

Klinisk massasje utføres på hele kroppen ved bruk av ikke-allergifremkallende organiske/eteriske oljer. Ettersom klienter forventes å kle av seg ved denne typen massasje vil det bli lagt stor vekt på diskresjon.
Klienter må formidle (til terapeuten) vesentlige forhold om problemer som oppleves før behandlingen starter. Dette kan være forhold som implantater, gjennomførte operasjoner, langvarig sykdom eller andre vesentlige hendelser som hjelper terapeuten til å utføre best mulig massasje. Eventuelle spørsmål vil bli besvart i løpet av initiell kartlegging. Dersom andre problemområder identifiseres når behandlingen er fullført kan klienten bli henvist til andre spesialistterapeuter.
Denne typen massasje kan forbedre funksjonene til muskler og ledd da det bringer oksygen og næringsstoffer til musklene i tillegg til å hjelpe til med fjerning av avfall og giftstoffer som holdes i musklene.

Full kroppsmassasje varer ca. 60 minutter (10 minutter ekstra kreves ved
første konsultasjon for skjemautfylling), og inkluderer massasje av følgende områder:

 • Lett hodemassasje
 •  Lett ansiktsmassasje
 • Magemassasje
 • Foran og bak på armene
 •  For- og bakben
 •  Korsryggen og hofteområdet
 • Øvre rygg, skuldre og nakke

Spesifikke problemområder kan målrettes om nødvendig, men det vil kreves ekstra tid for å gjøre dette, alternativt kan andre områder utelukkes fra massasjen for å spare tid og i stedet fokusere på målrettet massasje.
Regelmessige behandlingsserier anbefales for å opprettholde mobilitet og fleksibilitet, spesielt hvis spesifikke problemområder må jobbes med.

Dette er en massasje som er mer konsentrert på ett område med spenninger/ smerte. Behandlingen omfatter mer intens og dypere håndtering, og passer for personer som foretrekker en fast massasje. Massasjeformen er ikke en avslappende massasjeform, og kan nok oppleves noe “vond”, avhengig av den enkeltes smerteterskel.
«Deep tissue»- massasje passer generelt for sportsutøvere og gjerne menn siden de ofte foretrekker en fastere massasjeform.
Dersom klienten ønsker kan massasjeformen inngå som en del av klinisk massasje for hele kroppen. «Deep tissue»- massasje kan derimot ikke kombineres med kreftmassasje eller lymfedreneringsmassasje.

Jeg har gjennomført opplæring i mange aspekter av kreft og dens behandlingsformer. I dette inngår kjennskap til massasje av
kirurgiområder, områder hvor lymfekjertler er blitt fjernet og områder som har fått strålebehandling. Kreftstøttemassasje er en veldig skånsom massasjeform som skal oppmuntre til avslapning hos klienten. Massasjen vil hjelpe kroppen til å takle medisinene og kreftbehandlingene som gis bedre.
Spesialiserte massasjetrykk og teknikker vil bli brukt, avhengig av klientens fremgang i kreftbehandlingsprogrammet. Massasjeteknikken vil hjelpe kroppen til å finne nye veier for lymfedrenering når kjertlene er fjernet.
Regelmessige massasjeøkter anbefales gjennom kreftbehandlings-programmet for å hjelpe kroppen med å takle tøffe
behandlingsprosedyrer.

Denne massasjeteknikken har et ultra-lett preg og anbefales for dyp avslapning. Behandlingsformen passer blant annet godt for bevegelseshemmede pasienter eller eldre pasienter, eventuelt pasienter i en palliativ eller terminal fase.
Massasjen kan gis som en massasje av hele kroppen eller som en massasje av en konsentrert del av kroppen, etter klientens eget ønske. En konsentrert massasje etterspørres gjerne av de eldre pasientene som ofte ikke liker å kle av seg for en behandling. En massasje av armer og hender samt legger og føtter kan være veldig terapeutisk og beroligende.
Lett massasje av skuldre og nakke kan dessuten gjøres gjennom klær.

Stolmassasje krever ikke at klienten kler av seg overhodet. Klienten sitter i en komfortabel posisjon med brystet hvilende mot en stol. Hode, nakke, skuldre og øvre deler av ryggen er områder for en slik massasjeform. Massasjen passer fint for kontoransatte som sitter ved pulten store deler av arbeidsdagen. Behandlingen tar ca 15 minutter, og passer derfor bra for personer som ikke har tid eller anledning til å kle av seg i eksempelvis et kontormiljø.
Massasjeformen innebærer ikke bruk av eteriske oljer på huden, men vil allikevel bidra til å lindre spenninger i og revitalisering av musklene med bruk av trykkpunkterapi.

Lymfedreneringsmassasje er veldig avslappende, og passer utmerket for personer som har en stillesittende jobb, eller kanskje ikke bevegn seg så mye. Dette er en avansert terapi hvor en rekke spesialiserte og skånsomme rytmiske pumpeteknikker brukes for å bevege huden i retning av lymfestrømmen. Massasjen utføres manuelt på bar hud, klienten har ingen klær på bortsett fra undertøy. Hensikten med behandlingen er å fjerne blokkeringer, eliminere avfall og giftstoffer fra kroppen og hjelper kroppen med å transportere næringsstoffer til celler. Det har en veldig beroligende effekt på nervesystemet og bidrar til å lindre stress og spenning. Massasjemetoden foretrekkes gjerne av personer som ikke ønsker å gjennomføre en ordinær massasje.

Fotsoneterapi er ikke en diagnostisk behandling; det er en teknikk hvor det benyttes press eller trykk på spesifikke reflekspunkter på føtter og hender for å oppmuntre til frigjøring av blokkeringer i energistrømmene i kroppen. Behandlingen gjør at kroppen motiveres til å helbrede seg selv og lindre noen plager. Alle kroppens punkter som tilsvarer organene, skjelettet og systemene i kroppen, vil bli inkludert i behandlingen på 60 minutter. Trykking med en tommel eller en finger på den myke, kjøttfulle fotballen under foten, mild massasje rundt hælen, foten og ankelen er noen av teknikkene du vil oppleve under behandlingen. Det kreves en fullstendig kartlegging før behandlingen starter (ekstra 10 minutter ved første konsultasjon), og dette er avgjørende for at terapeuten skal forstå helsehistorien og din nåværende status eller problemer som klienten opplever. Etter gjennomført behandling formidles gjerne anbefalinger til endringer som bør gjennomføres for bedring av egen helsesituasjon.

Reiki er en form for alternativ medisin; såkalt energihealing. Terapeuten skaper et avslappende miljø og kan bruke en lett berøring på kroppen eller holde hendene over pasientens kropp for å bidra positivt i pasientens helbredelsesprosess.
Positiv universell energi overføres gjennom terapeutens håndflater til pasienten for å oppmuntre til emosjonell eller fysisk helbredelse. Behandlingen utføres når pasienten er fullstendig kledd og tar omtrent 60 minutter. Pasienten kan føle områder med varme, prikking, vibrasjoner, søvnighet eller få følelsesmessige reaksjoner i løpet av økten.

Dyr er veldig følsomme for energiflyt, og elsker gjerne Reiki. Behandlingen skal hjelpe dyret med å balansere følelser eller endre negativ oppførsel som skyldes frykt, angst, aggresjon og også depresjon. Fysiske smerter og helseproblemer kan også adresseres og helbredelse ved hjelp av metodikken som øker og frigjør ubalansert energiflyt i dyrets kropp.
Dyret blir introdusert for terapeuten, og eieren bes om å være tilstede under økten for at dyret skal føle seg trygg. Dyret får lov til å bevege seg rundt i rommet hvis dyret synes å ville det. I løpet av økten vil terapeuten
jobbe med spesifikke områder eller hele kroppen, avhengig av dyrets problemer. En økt kan vare 45 minutter, men de fleste dyr gir tydelige tegn til terapeuten når de har fått nok og økten bør avsluttes.

Massasje

På bildet over ser du en deep tissue massasje. På bildet ved siden av utfører jeg reiki behandling på en av våre firbente venner.

Send meg en melding