Kokosyoghurt
Plantebasert yoghurt med de gode bakteriene som er så viktige for magen og helsen vår
Ingredienser:
- 1 boks kokosmelk
- 2 til 4 kapsler probiotika (for eksempel Udo’s choice super 8)
- 1 til 2 ts F.O.S
- Evt 2ss chiafrø
- Evt 1 ts ekte vaniljepulver
Rør sammen alle ingrediensene. Kapslene med probiotika åpnes og pulveret røres inn.
Hell yoghurten i ei glasskrukke og legg et lokk løst over krukka. Det skal komme litt luft ut og inn av krukka, men ikke for mye. La beholderen stå et sted som holder ca 25 grader, for eksempel et badegulv med varmekabler, i ett døgn. Det er viktig at det er varmt nok. Det kan være lurt å sette en tallerken under. Sett yoghurten i kjøleskapet når den er ferdig, da vil syrningsprosessen slutte.
Chiafrø vil gjøre yoghurten tjukkere, man kan også tilsette mer F.O.S om man vil ha en søtere yoghurt, etter at man har satt den ferdige yoghurten i kjøleskapet, eller man kan kjøre den i blender med bær om man vil ha yoghurt med bærsmak.