Helseorkesteret
  • HJEM
  • VI TILBYR
    • Homeopati
    • Soneterapi
    • Massasje
    • Energibehandling
    • Øreakupunktur
    • Yoga
    • Coaching
    • Kopping
    • Gestaltterapi
    • Parterapi
    • Individual terapi
    • Psykoterapi
  • TERAPEUTENE
    • Benedicte Berg-Bentzrød
    • Iselin Berg
    • Maria Berg Junker
    • Rune Wanberg
    • Yogalærer Ida Svalstuen
  • PODCAST
  • BLOGG
  • OPPSKRIFTER
  • OM OSS
    • Litt om oss
    • Visjon
    • Galleri
  • KONTAKT
    • Jobbe hos oss?
  • Search
  • Menu Menu
You are here: Home1 / BLOGG2 / Matoppskrifter3 / Hjernegod sjokolade

Helseorkesterets hjernegode sjokolade

Kokosfett har vist seg å være meget gunstig for hjernens funksjoner og forebygge demens.


Slik gjør du

  • 1 ½  dl kokosolje smeltes i vannbad (f.eks. i en glassbolle eller målebeger i metall i en stekepanne/eller stor gryte med vann)
  • 1 ½ dl /150 g kakaosmør smeltes skånsomt i vannbad i en annen bolle
  • 2 ss kaldslynget honning
  • 5  ss yaconsirup has oppi kakaosmøret

Bland honning, yaconsirup og honning opp i kokosoljen – du trenger ikke å sile hvis du ikke gidder, det blir bra nok!

Bland så alt det tørre sammen

  • 3 dl kakaopulver
  • 1 dl lucumapulver el.4 ss – gir en karamellaktig smak
  • (2 ss mesquitepulver for en spennende smak)
  • ½ ts havsalt
  • 1 ½  ts kanel
  • 3 ss lecitin
  • 2 ½ ts vanilje – gjerne ekte med Bourbonvanilje
  • (1 – 2 ss kokosblomst/palmesukker –  hvis du ønsker den søtere.)
  • 1/2 dl – 1 dl. Kokosmel røres inn for å få passe konsistens. Røren bør være som en tykk saus.)
  • (4-5 ss maca pulver – valgfritt

Maca brukes utrørt i vann, smoothier eller på andre vis som her i sjokolade, for å stimulere den naturlige energi- og lykkehormonproduksjonen. Den øker energi og konsentrasjon. Denne urten brukes i folkemedisinen for å stimulere og balansere hormonproduksjonen. I motsetning til ginseng, som passer for menn og ikke for damer, kan maca med fordel brukes av begge alle kjønn.

Det tørre helles gradvis opp i den våte blandingen, mens man rører kontinuerlig. De som er veldig nøye liker å sile det gradvis inn, men det blir bra nok uten også, hvis du å røre ganske nøye slik at det ikke blir klumper. Deretter has blandingen over i små muffinsformer eller sjokoladeformer. Den stivner ganske raskt så man kan ikke ta mange pauser mens man putter den i former, men kan settes i lunkent vannbad for å få den mykere igjen ved behov.

Sett det kaldt til det stivner, helst i kjøleskap. Det tar få minutter. Oppbevares best i kjøleskap og smaker nydelig kalde.

Det er deilig å røre inn 8ss kokosmasse men reduser eventuelt det søte da for det kan bli vel søtt. Du kan også putte i formene før du heller over sjokoladen f.eks. gojibær, hempfrø eller kokosflak/chips.

Hjernegod sjokolade

Categories

  • Matoppskrifter
  • Nyheter

Archives

  • January 2023
  • August 2022
  • January 2021
  • November 2020
  • July 2020

Helseorkesteret AS

v/ leder Benedicte Berg-Bentzrød

Majorstuveien 36, 0367 Oslo
6. etasje, på hjørnet v/ Jac Aalls gate
Rolige lydisolerte lokaler i toppetasjen som et ørnerede i en verden for seg selv.

For å bestille time, ring 922 22 059 eller ta direkte kontakt med terapeuten du ønsker time hos. Du kan også gjerne sende en E-post til
helseorkesteret@helseorkesteret.no (E-post leses ukentlig)

Timebestilling

For å bestille time, ta direkte kontakt med terapeuten du ønsker time hos.
Vi gjør oppmerksom på at avbestillinger må skje innen kl 10 virkedagen før oppsatt time.

Se matoppskrifter

Les bloggen vår

Pasientskjema voksen

Pasientskjema barn

Maps were disabled by the visitor on this site. Click to open the map in a new window.
Benedicte’s mandelkake Mandelkake med sjokoladetrekk Kokosyoghurt Kokosyoghurt
Scroll to top