Helseorkesterets hjernegode sjokolade
Kokosfett har vist seg å være meget gunstig for hjernens funksjoner og forebygge demens.
Slik gjør du
- 1 ½ dl kokosolje smeltes i vannbad (f.eks. i en glassbolle eller målebeger i metall i en stekepanne/eller stor gryte med vann)
- 1 ½ dl /150 g kakaosmør smeltes skånsomt i vannbad i en annen bolle
- 2 ss kaldslynget honning
- 5 ss yaconsirup has oppi kakaosmøret
Bland honning, yaconsirup og honning opp i kokosoljen – du trenger ikke å sile hvis du ikke gidder, det blir bra nok!
Bland så alt det tørre sammen
- 3 dl kakaopulver
- 1 dl lucumapulver el.4 ss – gir en karamellaktig smak
- (2 ss mesquitepulver for en spennende smak)
- ½ ts havsalt
- 1 ½ ts kanel
- 3 ss lecitin
- 2 ½ ts vanilje – gjerne ekte med Bourbonvanilje
- (1 – 2 ss kokosblomst/palmesukker – hvis du ønsker den søtere.)
- 1/2 dl – 1 dl. Kokosmel røres inn for å få passe konsistens. Røren bør være som en tykk saus.)
- (4-5 ss maca pulver – valgfritt
Maca brukes utrørt i vann, smoothier eller på andre vis som her i sjokolade, for å stimulere den naturlige energi- og lykkehormonproduksjonen. Den øker energi og konsentrasjon. Denne urten brukes i folkemedisinen for å stimulere og balansere hormonproduksjonen. I motsetning til ginseng, som passer for menn og ikke for damer, kan maca med fordel brukes av begge alle kjønn.
Det tørre helles gradvis opp i den våte blandingen, mens man rører kontinuerlig. De som er veldig nøye liker å sile det gradvis inn, men det blir bra nok uten også, hvis du å røre ganske nøye slik at det ikke blir klumper. Deretter has blandingen over i små muffinsformer eller sjokoladeformer. Den stivner ganske raskt så man kan ikke ta mange pauser mens man putter den i former, men kan settes i lunkent vannbad for å få den mykere igjen ved behov.
Sett det kaldt til det stivner, helst i kjøleskap. Det tar få minutter. Oppbevares best i kjøleskap og smaker nydelig kalde.
Det er deilig å røre inn 8ss kokosmasse men reduser eventuelt det søte da for det kan bli vel søtt. Du kan også putte i formene før du heller over sjokoladen f.eks. gojibær, hempfrø eller kokosflak/chips.