Detoxbrød -fra Soma
Et brød uten mel, melk, sukker eller gjær. (Det kan varieres i det uendelige og man kan bruke det man har i skapet så lenge man har i nok mandler, kokos og egg.)
Oppskriften er hentet fra https://soma.no/oppskrifter/
Deigen blir til ett brød, men egner seg spesielt godt som rundstykker også.
Ingredienser
- 1 ss fiberhusk
- 1 dl vann
- 1,5 dl knuste eller hele linfrø
- 2 dl solsikkekjerner (eller mandler eller cashewnøtter)
- 1 ss gresskarkjerner (kan sløyfes – gir brødet en morsom grønn farge☺)
- 2,5 dl kokosmasse
- 200 g malte mandler
- 4 egg
- 4 ss kokosfett for eksempel ”Cocosa¨
- 1 ss kardemomme
- 1 ts kanel
- (1 ss Urbase Extra – kan sløyfes, et mineralpulver som virker PH balanserende – mer basisk)
- Litt havsalt for eksempel ¼ ts.
Slik gjør du
- Varm opp ovnen til 160 grader.
- Bland fiberhusken med vann og la det svelle i 5 min.
- Bland først linfrø, solsikkekjerner, kokos og mandler. Rør rundt.
- Siden blandes resten av ingrediensene.
- Kna deigen lett og form til et rundt brød ca 4 cm høyt og legg på en stekeplate.
- La steke i ca 60 min nederst i ovnen.
(Rundstykker kan formes med to spiseskjeer eller trykkes ned i en liten muffinsform, da tar det ca 16 min til de er ferdigstekte.)
Oppbevares best i kjøleskap i et tøyklede eller i matpapir for å slippe å få plastsmak eller de kan fryses.