Benedictes mandelkake
Med nydelig sjokoladetrekk
Ingredienser
- 250 g malte mandler, hasselnøtter eller hva du nå liker
- 100 g lyst rørsukker
- 4 eggeplommer
- 3 eggehviter
- 1 ts kardemomme
Rør alt sammen og hell i brødkakeform eller en annen form som gjør at røren er ca 5 cm dyp. Stekes på 160 grader i 40-50 minutter, alt ettersom du liker den litt deilig og klissete inni eller ei.
Sjokoladetrekk
- 100 g ektemørk sjokolade
- 100 g lyst rørsukker
- 50 g økologisk meierismør (for eksempel fra Røros meieri)
Dette smeltes forsiktig over svak varme mens du rører hele tiden. Når det så vidt bobler, skru av varmen og rør forsiktig inn 4 piskede eggeplommer til røren har tyknet. Det tar kanskje bare ett minutt. Ta kjelen vekk fra varmen og fortsett å rør litt til.
Hell sjokoladeblandingen varm over kaken og server!
Kaken blir spesielt god hvis du skjærer den i to etasjer, tar sjokoladeblandingen mellom og oppå og setter kaken i kjøleskapet over natten.
Jeg håper det smaker☺ Vennlig hilsen Benedicte