BARNEVENNLIG SJOKOLADE
Uten kumelk, sukker, gluten og korn. Den inneholder antioksidanter, kanel for jevnere blodsukker, sunne fettsyrer for hjerne og nervesystemet og masse sunne saker. Skal ikke varmes opp og beholder derfor maksimalt næring og barn kan lett lage den på egenhånd uten å brenne seg.
- 1 dl kokosolje smeltes i vannbad (f.eks. i en glassbolle eller målebeger i metall i en stekepanne (eller en stor gryte med vann)
- 2 dl /200 g kakaosmør smeltes skånsomt i vannbad i en annen bolle
- 3 ss kaldslynget honning
- 4 ss yanconsirup has oppi kakaosmøret
Dette siles og has oppi kokosoljen, men du trenger ikke å sile, bare rør sammen, det blir bra nok!
Bland så alt det tørre sammen:
- 3 dl kakaopulver
- 1 dl lucumapulver
- ½ ts havsalt
- 1 ½ ts kanel
- 2 ss lecitin
- 2 ts vanilje
- 1 dl kokosmel
- 3 ss rismelkpulver – gir en rundere smak, mer lik melkesjokolade
- 2 ss kokosblomstsukker evt. 2 ssrårørsukker – blir mer kornete og er jo sukker, men fra naturen og langt sunnere enn hvitt bleket og mishandlet sukker
For ungdommer og voksne kan man 4 ts Maca for stimulering av energi- og lykkehormoner.
Det tørre siles litt og litt opp i den våte blandingen, mens man rører kontinuerlig. Du trenger ikke å sile, det blir bra nok, men det er viktig å røre nøye slik at det ikke blir klumper. Deretter has blandingen over i små muffinsformer eller sjokoladeformer. Den stivner ganske raskt så man kan ikke ta mange pauser mens man putter den i former, men kan settes i lunkent vannbad for å få den mykere igjen ved behov.
Sett det kaldt til det stivner, helst i kjøleskap. Det tar få minutter.
Oppbevares best i kjøleskap og smaker nydelig kalde.
Det er deilig å røre inn 8ss kokosmasse men reduser eventuelt det søte da for det kan bli vel søtt. Du kan også putte i formene før du heller over sjokoladen f.eks. gojibær, hempfrø eller kokosflak/chips.